Volvo stopt productie tijdelijk, C30 is geschiedenis

Volvo C30 is geschiedenis

Dubbel nieuws van de Volvo-fabrieken vandaag. Enerzijds komt het nieuws over een tijdelijke productiestop, anderzijds beëindigt Volvo de productie van de C30.

Volvo legt de fabriek in Torslanda een week stil. Dat zal eind oktober gebeuren, in wat bij ons de Herfstvakantie heet. De beslising om de productie stil te leggen komt er samen met de aankondiging dat men de hele productie terugschroeft van 57 naar 50 auto's per uur en dat al sinds 1 oktober. Oorzaak van de productiestop is niet ver te zoeken. Europa is voor Volvo nog steeds de belangrijkste markt en net daar zijn stevig terugvallende verkoopscijfers te noteren. De blijvende recessie dwingt Volvo er dan ook toe maatregelen te nemen.

De productie van de C30 in de Gentse fabriek zal eind november worden stilgelegd ('week 48' wordt aangehaald). Op de Belgische website is hij voorlopig nog te zien, in andere landen werd het model reeds weggehaald. Dat wil niet zeggen dat de lokale verdeler geen C30's meer verkoopt, her en der zijn er nog wel wat op voorraad. Geen probleem ook voor de werknemers in Gent, aangezien Volvo daar reeds begonnen is met de productie van de nieuwe V40.

Volvo C30 is geschiedenis

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
BART PJ 00:28
afbeelding van BART PJ

Kijk dat is nu echt jammer en een verarming in het autolandschap;
dat er geen plaats meer is voor mooie, aparte, coupé(3D) verschijningen...
Eigenlijk zou Volvo die zo graag tegen de 3 premiummerken aanschurkt
zo'n model moeten blijven produceren...zelfs met wat verlies; heeft ook
met imago te maken niet alleen met winst dus op naar 'n C40 of
moeten we blijven rijden met SUVkes en andere saaie (maar
wel steengoede) Kia-Golfjes ???

Tom U 17:28
afbeelding van Tom U

Ik ben eigenlijk nooit echt fan geweest van de C30 omwille van de (naar mijn mening) enorm lelijke achterkant. Erg vind ik het dus niet echt dat ie van de markt verdwijnt.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws