Eerste Go For Zero Award uitgereikt

Eerste Go For Zero Award uitgereikt

Gisteren werd de eerste Go For Zero Award uitgereikt. Deze prijs moet vernieuwende initiatieven van politiezones met betrekking tot de drie grote killers bevorderen. Het eerste exemplaar staat nu mooi te blinken op de kast in het politiebureau van de PZ Tielt.

Centrex en het BIVV evalueerden de inzendingen op basis van vernieuwing, reproduceerbaarheid, relevantie voor de verkeersveiligheid en duurzaamheid van de effecten. De winnaar werd het project 'Gordel' van de PZ Tielt, dat preventie met repressie combineert. Het mikt op één van de drie grote killers in het verkeer (d.i. snelheid, alcohol of het niet-dragen van de gordel) en uit tellingen bleek dat het ook een effect had op de bevolking. Bij de vergelijking van tellingen voor en na het project blijkt dat het gebruik van kinderbeveiligingssystemen in de politiezone toenam van 52 naar 82 procent en dat ook de begeleidende volwassenen de gordel meer vastklikten.

Naast het project 'Gordel' van de PZ Tielt werden ook drie andere projecten in de bloemetjes gezet. Het gaat om 'Helm op, fluo top' van de PZ Geel-Laakdal-Meerhout, 'Kleuterfietsen' van de PZ Hamme-Waasmunster en 'Sponsoring van de kinderen' uit PZ Boraine. Van de twee eerste lijkt ons de bedoeling duidelijk, het derde project had tot doel wil de grotere kinderen in de lagere school bewust maken van de gevaren van SMS'en tijdens het autorijden. Je kan niet vroeg genoeg beginnen met dat soort preventie.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Wim 16:37
afbeelding van Wim

Goed dat SMS-en in de auto wordt aangepakt, is (naar onderzoek) nog erger dan dronken rijden en kan alleen door meer blauwe mannen op de weg worden bestraft.

Techno Patat 18:11
afbeelding van Techno Patat

Thah, Gordel Tielt! Ik ben een van die mensen die ze langs de kant gezet hebben voor het 'niet dragen van een gordel'! Tot ik stomverbaasd naar hun keek (met m'n gordel nog aan. In m'n auto kan je namelijk heel moeilijk rijden zonder gordel...)!
Oej Sorry meneer, een zwarte gordel in een zwarte auto met zwart interieur met een zwarte vest aan zien we niet zo goed :D! 'snix jongens, nog veel plezier met jullie verrekijker werk :D!

Yvesw 12:29
afbeelding van Yvesw

Ik kan Wim enkel maar gelijk geven, SMS-en behoort tot het meest asociale gedrag dat je in het verkeer kan tentoon spreiden. Als je dan toch niet geïnteresseerd bent in je omgeving terwijl je aan 60km/u door een dorp vlamt, dan hoef je van mij niet eens te rijden.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws