A-klasse is best gelanceerde Mercedes ooit

Mercedes a-klasse

De A-klasse heeft haar lancering niet gemist, laat dat duidelijk zijn.

We zouden er graag mee rijden, maar daar denken ze bij Mercedes België anders over. De A-klasse ziet er niet alleen prima uit, hij zo ook prima rijden. En beide kwaliteiten hebben het merk opnieuw op de kaart gezet, zo blijkt. Ondertussen raakt bekend dat Mercedes in West-Europa alleen reeds 70.000 pre-orders binnenhaalde voor haar kleinste, de A-klasse.

Daarmee zou tien procent van de potentiële klanten al een exemplaar besteld hebben en dat maakt de A-klasse de meest succesvol gelanceerde Mercedes ooit. Hij stoot daarmee de C-klasse van de troon toen die de 190 verving.

De derde generatie A-klasse is dus goed op weg om het doel van Mercedes te halen, namelijk de grootste premium constructeur zijn in 2020. Maar Mercedes is niet alleen, ook Audi zou graag BMW van de troon stoten. Er komen alvast nog wapenfeiten aan. Want naast de reeds gekende A-klasse is er ook een CLA sedan, crossover en een cabrio-variant op komst.

Reacties: 17 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (17)

Plaats een reactie
Techno Patat 22:45
afbeelding van Techno Patat

Jup, ik ben deze week naar een dealer geweest om prijs te maken (valt in mijn ogen heel goed mee...) en daar hebben ze me de stapel bestelformulieren gezien!
Ongelofelijk, ze hebben (nog maar) 1 A250 sport amg verkocht, maar ondertussen al een honderdtal gewone! En de meeste klanten komen overgelopen van de 1-serie of A3! De verkoper grapte dat ze een gebouw gingen bijzetten en 2ehands bmw/audi dealerschap beginnen :D!

Volgens de verkoper (met een korrel zout nemen natuurlijk, hij moest me een auto verkopen...) hebben/hadden de klanten bijna allemaal een A3/1-serie maar vinden ze de nieuwe teveel van hetzelfde. Ze willen niet nogmaals 30-35k betalen voor dezelfde auto. En de A-klasse is echt wel helemaal iets anders! En fanboy of niet, ik vind de nieuwe A een heel, heel erg knap ding! De achterkant kan misschien ietsje beter, maar niets dat niet opgelost kan worden met een ietwat mooiere achterbumper met een klein diffusertje (iets subtiel natuurlijk, geen johnny toestanden)!

Het interieur is ook schitterend imo, echt fris en leuk! Volgende week dinsdag heb ik een a200cdi voor een tijdje, benieuwd of het een beetje goed rijdt :)!

Wim 10:11
afbeelding van Wim

Verkopers zeggen wel altijd dat een model goed verkoopt :) Maar ik kan het wel aannemen gezien de uitgebreide marketing campagne.

Alfred 09:21
afbeelding van Alfred

Eind augustus stonden er 4 A klasses op de dijk in Oostende. Zéér mooie bakjes, al vond ik de prijs persoonlijk wel tegenvallen. De verkoper/vertegenwoordiger/wat-is-het zei wel dat Mercedes hiermee op de jeugd mikt en de instapper wel betaalbaar is. Heeft hij natuurlijk gelijk in, maar wie wil nu een kale Mercedes? Iets met willen maar niet kunnen.

De automatische versnellingsbak met hendel aan het stuur ipv pook vond ik wel cool. Ook dat blauw is wel een geweldige kleur op die wagen.

Voor mij is het niet weggelegd, als ik een A klasse samenstel naar mijn zin kom ik vlot aan € 35k. Voor € 30k heb ik een Golf met dezelfde opties. Jammer Mercedes, € 5k goedkoper en ik kwam eens af.

Yvesw 10:13
afbeelding van Yvesw

@Wim: Daar ben ik nog niet zo zeker van. Vraag maar eens aan de Mercedes dealer hoe goed de R-klasse verkoopt :p

Wim 10:27
afbeelding van Wim

ja ok, maar dat zijn ook heel andere verwachtingen, ik denk niet dat iemand dacht dat die ging verkopen.

Yvesw 10:37
afbeelding van Yvesw

Ik stiekem wel, ik dacht dat er markt was voor een "upmarket" monovolume met -geef toe- mooie looks. Nooit begrepen waarom hij het niet goed deed terwijl een, pakweg, Q7 of een GL-klasse wel als zoete broodjes verkoopt...

Yvesw 10:57
afbeelding van Yvesw

Ben ik trouwens de enige die bij de artikelfoto aan dit denkt:
http://i.imgur.com/yXjwN.jpg

Of ben ik nu gewoon een internetgeek?

Wim 11:25
afbeelding van Wim

het 2de :p R-klasse goede looks? Straf :)

Yvesw 11:42
afbeelding van Yvesw

@Wim: Als je de R-klasse vergelijkt met zijn "concurrentie" is het toch de mooiste van de groep? R-klasse vs Ford Galaxy vs Chrysler Voyager vs Pug 807 vs Renault Espace... Mijn keuze is snel gemaakt! Alleen is hij astronomisch duurder dan alle andere. Dat heeft hem imo genekt...

Techno Patat 11:44
afbeelding van Techno Patat

Nope, hij toonde me de verkochte auto's op pc! Er stonden een goeje 100 verkochte auto's op (voor de hele groep wel, 3 dealers dus)!

En als ik een auto samenstel naar mijn goesting met alle opties die ik wil kom ik ook aan 35k! Dat is me nog nooit gelukt, behalve dan bij een golf of een megane! Maar beiden hun designs kunnen me niet bekoren, hun interieur is (in mijn ogen) van veel latere kwalitzit en veel minder knap!

En de instapper is zeker betaalbaar, maar hij heeft wel al veel standaard (de 250 sport amg toch...).

Tony Wouters 15:31
afbeelding van Tony Wouters

Spijtig dat er een dieseltje van Renault in zit. Dat is wel een goede motor maar de eigenheid van de merken verdwijnt .

Kurt1 15:33
afbeelding van Kurt1

Wanneer lezen we hier iets over een rijtest met dit wagentje.

Pieter A. 15:50
afbeelding van Pieter A.

Voorlopig zal dat niet gebeuren. Mercedes wil niet samenwerken met ons. Jammer maar helaas. Misschien komt er ooit nog verandering in :)

Kurt1 15:55
afbeelding van Kurt1

Goed. Dan kopen we met z'n allen geen Mercedes tot hier verandering in komt. ;)
Jammer maar helaas.

Waxweazel 16:26
afbeelding van Waxweazel

Je zou ervan verschieten hoeveel de motor eigenschappen van Renault en Mercedes op elkaar gelijken. Zeker de 1.5 dCi van Renault is qua loopcultuur en soepelheid gelijk met wat Mercedes wil in hun wagens.

Techno Patat 18:26
afbeelding van Techno Patat

Ik heb dinsdag aanstaande de A200 cdi ter mijner beschikking, ik zal het laten weten hoe renault-ish de motor is :)! Ik wil er wel een verslagje van neerpennen ook, maar gezien mijn objectiviteit denk ik dat niemand me serieus zal nemen :P!

Waxweazel 18:58
afbeelding van Waxweazel

@ Techno Patat:

De A200 cdi is een motor van Mercedes zelf, de 1.8 diesel die al tijdje gebruikt wordt.
Deze heeft niets met Renault te maken, buiten het feit dat de common rail inspuiting wel identiek is. Mercedes en Renault gebruiken dezelfde techniek (en leverancier?) hiervoor.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws