Porsche koplampen diefstallen naar België?

Porsche cayenne koplampen

Onze noorderburen berichtten al eerder over een koplampen-diefstal-plaag in Amsterdam. De Porsche-koplampen zouden met wat oefenen en industriële zuignappen relatief makkelijk los te krijgen zijn.

We kregen via een oplettende lezer deze foto toegestuurd vanuit die andere wereldstad, Antwerpen. Deze Cayenne is perfect in orde, behalve dan dat hij zijn koplampen mist. Bummer. Laten we hopen dat we met toeval te maken hebben en niet één of ander koplampboefje of SUV hater.

Er werd in Nederland zelfs gespeculeerd dat de lampen werden gestolen door wiettelers. We houden het in ieder geval in de gaten en er mag altijd contact met ons worden opgenomen indien er nog diefstallen worden vastgesteld. In Nederland heeft de PON-groep in ieder geval al actie ondernomen. Met een "eenwegsbout" zou het onmogelijk worden om de lampen heelhuids te verwijderen. De Cayenne zou daarvoor al zijn teruggeroepen.

Autofans contacteerde reeds Porsche België, de invoerder is nog niet op de hoogte van meerdere gevallen in ons land en onderneemt dus geen actie. We gaan er voorlopig dan ook van uit dat het om een uitzondering gaat.

Laatst gepubliceerd

Reacties (14)

Plaats een reactie
Sven 20:51
afbeelding van Sven

... en Polen en Bulgaren.

Yvesw 18:17
afbeelding van Yvesw

... of met een Opel Corsa :p
Ps: Dat die koplampen weg zijn, daar valt nog mee te leven (zolang ge overdag rijdt hebt ge die toch niet nodig.) Maar zo'ne sticker van Autofans knal op uw vooruit! Dat lijkt me lastig rijden... Of is dat doorzichtig langs de binnenkant?

Ronny 20:16
afbeelding van Ronny

Deze week in het antwerpse al 5 gevallen bekend! Niet enkel cayenne, ook panamera en 911

Yvesw 17:15
afbeelding van Yvesw

@Michelangelo: U houdt toch jaarlijks nog een moment van stilte voor de verloren gegane zak snoep? Man, zwaar verhaal. Toch geen dragonnekes van Haribo hoop ik? Dat zou het verhaal nog "tig" malen erger maken...

O.T.: Is inderdaad kl*te als ge zo uw auto terugvindt. Van persoonlijk bezit moeten ze gewoon afblijven, nah!

9elf 16:19
afbeelding van 9elf

het betreft geen éénwegsbout, maar een syteem met meerdere soorten schakelaars en volledige blokkering van de lampen die direct het alarm activeren en het hoe dan ook onmogelijk maken om de lampen uiit de auto te trekken!

Yannick 13:35
afbeelding van Yannick

blijkbaar niet :-p

anno niem 11:24
afbeelding van anno niem

Tis van dat in Brugge is een Bende bezig Lampen van cayennes en panameras te stelen..
Gisteren (2/3/2015) al drie voertuigen .
in samenwerking met de politie gaan we een mini gps in de lamp inbouwen gevoed door de bekabeling vd lamp en hopen dat ze weer toeslaan ... tegen dat ze beseffen dat de lamp mee geknoeid is hebben we prijs..... ;-)
het enige wat we nodig hebben is een mobistar simkaartje en we zijn vertrokken.....
hebben op die manier al een achterlijke fietsendief thuis bezocht.... ik zou graag zijn gezicht gezien hebben ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws