Google heeft deze ezel niet doodgereden

ezel

Een aantal beelden van Google Maps van een zandweg en een ezel in Botswana deden heel wat stof opwaaien. Want waaien doet het al wel eens in Botswana.

Op de website Reddit maakte een ukkepuk zich druk in enkele beelden van Google maps. Die beelden tonen een mooi rechtstaande ezel, maar wanneer de Google-Maps-auto de ezel passeerde ligt die plots neer. Niet onlogisch dus dat menig lezer dacht dat Google de ezel overhoop had gereden en hem daar voor dood had laten liggen.

Gezien de aandacht die de foto's kregen, kon Google niet anders dan een officiële reactie geven. En ze maken er een snuggere blogpost van met de titel: "don't ass-ume". Want we bekeken de beelden in de verkeerde richting, aldus Google. De ezel lag op het zandweggetje te slapen, de Google auto komt dichter bij, de ezel staat op en loopt naar de zijkant.

Een heel ander verhaal dus.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Yvesw 09:38
afbeelding van Yvesw

"Want waaien doet het al wel eens in Botswana." +1 voor de flauwe ochtendhumor... :-p

Als je inderdaad meer dan vijf seconden naar de beelden kijkt zie je dat als de wagen toekomt, de ezel ligt en als ze er voorbij rijden hij rechtstaat. Hoe je daar "omvergereden" in kan zien, het is me een raadsel...

BePa 12:17
afbeelding van BePa

Die beelden in combinatie met de auto maken inderdaad duidelijk dat de ezel lag alvorens de auto langs kwam, tenzij de auto achteruit reed...
Volgens mij heeft Google extra beelden vrij gegeven, want op normale streetview-foto's is het beeld onderaan ingekort zodat je geen dak van een auto te zien krijgt... Bovendien blijkt de auto links van de weg (nu ja, weg...) te rijden. Als je uitgaat van rechts rijdend verkeer, is het dus toch niet zo onlogisch dat de ezel omver gereden lijkt.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws