Auto vat vuur, start en rijdt vanzelf weg om elders uit te branden

Auto vat vuur, start en rijdt vanzelf weg om elders uit te branden

Een gezin in Olen is gered door haar eigen auto. De wagen vloog 's nachts in brand maar reed vanzelf weg om verder uit te branden. Het lijkt wel de technologie van de toekomst.

Het gezin was enkele uren eerder thuisgekomen en had de wagen naast het huis geparkeerd. De wagen stond al enkele uren stil toen hij na een kortsluiting vuur vatte. ‘We werden wakker gemaakt door de claxon van onze auto, die naast het huis geparkeerd stond', vertelt de eigenaar aan de krant. ‘Toen ik buiten was, zag ik dat de auto in brand stond en gek genoeg zonder bestuurder richting carport reed. Daar kwam hij tot stilstand.' Daarop vatte de carport ook vuur en begon het gezin zelf te blussen tot de brandweer ter plekke was.

Hoe kan zo'n wagen nu uit zichzelf wegrijden? Brandweerluitenant Sus Meulemans van de Herentalse brandweer heeft een verklaring. ‘Een spontane autobrand begint meestal met een kortsluiting door een technisch defect. Daardoor beginnen de draden te smeulen en afhankelijk van de hoeveelheid zuurstof verspreiden de vlammen zich. Als de juiste draden dan met elkaar in contact komen en de wagen in versnelling staat, kan hij starten en wegrijden. Het gebeurt zelden, maar het kan.'

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Dequal 16:51
afbeelding van Dequal

Ja als je een garage hebt in je huis zelf, was minder goed afgelopen...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws