Binnenkort maximaal 120km/u in Duitsland?

Binnenkort maximaal 120km/u in Duitsland?

Rijden we binnenkort allemaal mooi 120 km/u op de Duitse snelwegen? Als van de groenen afhing deden we dat al jaren, maar nu sluiten ook de socialisten zich bij die stelling aan en wordt het best spannend.

"Rijden we langs Duitsland of niet?" is een retorische vraag. Nergens anders in Europa kan je nog eens voluit gaan. Jammer genoeg zijn er zodanig veel boomknuffelaars dat het voorrecht om een eigen snelheid te bepalen binnenkort wel eens verleden tijd zou kunnen zijn.

Leider van de Sociaal Democratische partij, Sigmar Gabriel, sluit zich publiekelijk aan bij het standpunt van de groenen die overal op de autosnelweg een maximumsnelheid van 120 km/u wil inbouwen. Hij zegt dat het de veiligheid ten goede zal komen.

Daarmee bewijst Sigmar Gabriel dat hij een en ander dossier niet gelezen heeft, aldus de andere partijen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat ondanks 40% van het Duits wegennet uit autostrade bestaat, slechts 6 procent van de ongevallen zich op die autostrades voordoet. Dat wil zeggen dat de huidige regeling, waarbij enkele stukken beperkt worden tot 120 km/u en andere delen onbeperkt zijn, prima is.

Voorlopig is er nog geen reden tot paniek want de Groenen en Sociaal Democratische partij zijn nog in de minderheid. Zolang Merkel het dus goed doet, kunnen wij rustig doorrijden in Duitsland. Wint de rood-groene coalitie, dan rijden we binnenkort allemaal 120 km/u op de autostrade en 80 km/u op alle andere banen buiten de bebouwde kom.

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Techno Patat 21:48
afbeelding van Techno Patat

1/3e nog maar dacht ik, en dan nog vooral tegen de grenzen van andere landen. De rest is nog behoorlijk 'fahren sie mahr' (tot daar m'n beste allo allo Duits :P!)! Maar waag het niet van 200 te rijden op die 120 stukken, ze staan achter elk grassprietje naar je te kijken!

Yvesw 09:23
afbeelding van Yvesw

@Patat: Van in Duffel tot in Berlijn heb ik toch enkel maar bordjes met 120 gezien. Toegegeven, vanuit Duffel pas op de autostrade van Rumst. ;-)

Het is begrijpbaar. Verkeer wordt alsmaar drukker. Ze kunnen dat spelletje niet eeuwig volhouden. Al is het wel spijtig...

Techno Patat 13:22
afbeelding van Techno Patat

Da's toch dezelfde autosnelweg als naar de Ring? Dan kom je een heel knap stuk (lange rechtse bocht) zonder limieten tegen! Maar het einde van de snelheidslimieten staat zelden even goed aangeduid als het begin van de limieten :p!

Wim 17:54
afbeelding van Wim

Ik moet zeggen, zo tegen 200 km/u op de cc, het gaat wel vooruit. Jammer dat dit zou verdwijnen.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws