Carporn: Alfa Romeo Giulia TI Super-R

Alfaholics Giulia

Er zijn twee soorten mensen op deze aarde: Alfisten en mensen die het nog niet zijn. Ons kan je zeker onder de eerste noemer rekenen en met deze Giulia hopen we toch een deel mensen van de tweede noemer over de grens te trekken.

Alfa Romeo heeft altijd al pareltjes gemaakt, of dat nu om de legendarische Tipo 33 Stradale ging, om een gewone 159 of om een schitterende 8C Competizione, de wagens drukten altijd een emotie uit waar anderen slechts van durven dromen. Spijtig genoeg kan de tand des tijds nogal hard zijn voor deze modellen dus is een restauratieproject dikwijls nodig. En als de restauratie dan nog eens pérfect is uitgevoerd dan schiet ons hart naar medisch onverantwoorde ritmes.

Een schitterend voorbeeld van zo'n pérfecte restauratie is de Giulia TI Super-R replica van Alfaholics, een Brits bedrijf met een passie voor Alfa Romeo. Zij werkten 3 jaar lang aan de Giulia van een van hun klanten, en het eindresultaat mag er zeker zijn. De wagen kreeg enkel de beste componenten mee, perfect voor een trackday en dagelijks gebruik. Sportieve 6-pots remmen, FIA gehomologeerde veren, lichtgewicht onderdelen en een resem aan andere aanpassingen zorgen voor een mean-machine op het circuit. In het vooronder rust een moderne 2.0 TwinSpark motor met 220 pk.

Alfaholics Giulia

Het interieur is volledig opnieuw uitgevoerd in leder en alcantara met extra geluidsisolatie, luxueuze tapijten en een modern hi-fi systeem.

Alfaholics Giulia

Van de piekfijne engine bay tot de wijzerplaten, wij zijn stikjaloers op Andrew en zijn gloednieuwe Giulia. Komt alvast bij op het lijstje voor als we ooit de loterij winnen. Al de foto's kan je bekijken op de website van Alfaholics.

Alfaholics Giulia
Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws