Battle: Jaguar XFR-S of Mercedes E63 AMG ?

Merc-Jag

Twee prachtige sport sedans. De éne een nieuwe versie van een bestaande reeks, de andere een eerste supersaloon voor het merk. De éne serieus, de andere een halve gek. Welke van de twee zou jij willen?

We maken het je niet gemakkelijk. Een AMG V8 met 5400cc, een ietwat beschaafde uitstraling maar onderhuids nog steeds een beest. Daartegenover staat een 5.0 liter supercharged V8, een in your face uiterlijk, zelfs zonder het french racing blue kleurtje een rauwe kat. Qua paardenkracht zitten ze beiden gelijk op 550 pk. De Mercedes heeft echter wel 700 Nm koppel tegenover 680 Nm in de Jaguar. Het gewicht is ook in het voordeel van de Mercedes die zit op 1845 kg de Jaguar 1987 kg. Een moeilijke keuze?

Jaguar XFR-S

Jaguar-XFRS
Jaguar-XFRS

Mercedes E63 AMG

mercedes-E63-AMG
mercedes e63 amg interieur

Steve Sutcliff hulplijn

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Maxence de Clippel 18:07
afbeelding van Maxence de Clippel

Dat is niet het interieur van de nieuwe E63 AMG. Model 2013 heeft een ander stuur + versnellingspook.

Carlos 19:05
afbeelding van Carlos

Het is toch nog altijd een moeilijke keuze :D. De E63 is meer 'undercover'.
Die gigantische vleugel op de Jaguar is inderdaad FOUT. Ook al heeft het de badge 'R-S' dan nog hoeft dat er niet op te staan.
Hoe ze hier staan... Toch liever de E63 dan.

Glenn 05:22
afbeelding van Glenn

E63, maar alleen omdat die minder weegt. Zijn beide zwaar, maar 2 ton is niet meer van deze tijd voor een gewone berline nu zelfs SUV's iets aan hun overgewicht proberen te doen.

Techno Patat 15:39
afbeelding van Techno Patat

De E63 om vele redenen! Ten eerste omdat ik de jag niet jag waardig vind! Op de xk-rs was het nog cool, op de xf niet meer! En dat blauw is er maar lelijk op, laat staat die spoiler die op een Sub nog te groot zou zijn!

Maar vooral: waarom weegt dat bij iedereen 2.000 kg? De m5 tikt 2 ton aan, de xf-rs ook al... De Mercedessen staan niet bekend om hun lichtgewicht en toch is deze de lichtste van de hoop! En dan is hij nog steeds zwaarder dan m'n obese Alfa...

Ook nbeetje raar dat die Jag zo stil is, ik wil meer roar :P! Vooral omdat hij zo de hoolign looks heeft! En waarom maar 100 stuks :P?

Dat interieur van de Benz is ook schitterend, de E63 heeft voor mij samen met de CLS63 AMG het mooiste interieur van heel de reeks sportsedans (de f10 M5 vond ik zelfs gewoon een knap 520d interieur met 2 m-knoppen op het stuur., terwijl dat van de e63 M5 schitterend was :-)! )Toch hetgene dat de prijs het meest rechtvaardigt...

Eigenlijk kies ik niet echt voor de AMG, er is gewoon net iets teveel mis met de Jag om een droomwagen te zijn!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws