Land Rover kreunt onder eigen succes

Range Rover Sport 2013

De Freelander, de Evoque, de Range Rover Sport en grootste broer Range Rover, het zijn allemaal succesnummers. En de vraag is zodanig hoog dat Land Rover's productie niet meer kan volgen en de wachttijden oplopen tot negen maanden.

Land Rover beleeft topjaren nadat Tata voor het nodige kapitaal zorgde, enkele jaren geleden. De introductie van de nieuwe crossover Evoque was een schot in de roos en ook de nieuwe Range Rover's rekenen op enorm wat bijval. In die mate zelfs dat Land Rover haar eigen succes had onderschat, met enorme wachttijden tot gevolg. Sommige klanten moeten tot negen maanden wachten voor een Range Rover, een Range Rover Sport heeft momenteel een wachttijd van zes maanden.

In China gaat het dak er helemaal af. Daar is door de vraag/aanbod-verhouding de prijs van een full-option Range Rover opgelopen tot 340.000 dollar. Het is er zelfs zo dat sommige Chinese klanten tot 60.000 euro willen opleggen om eerst in de rij te komen staan, en dus minder lang te moeten wachten.

Voorlopig heeft Land Rover geen officieel antwoord op de problemen. De fabrieken draaien 24/7 en nog maken ze niet voldoende auto's per week om de vraag bij te houden. Zelfs de toeleveranciers hebben het moeilijk. Motorenleverancier Ford heeft moeite om voldoende motoren te leveren.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
buyck 16:57
afbeelding van buyck

Beschamend... dit is toch een grote inschattingsfout van Tata, is toch veel te lang wachten voor een auto.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws