Dit is de BMW M235i vanuit alle hoeken

BMW-M235i-leaked

Morgen wordt 'ie pas officieel gelanceerd, het internet heeft er vandaag al plaatjes van. En eindelijk krijgen we de achterkant te zien.

Die achterkant krijgt dezelfde - relatief zielige - uitlaatjes die we ook al zagen op de M135i. Verder merken we dat de achterlichten de 2-reeks precies wat ontgroeid zijn (lees: veel te groot). In het algemeen zit de lijn echter meer dan goed. Tegenover de - bijna uit de handel genomen - 1-reeks coupé, ziet dit er gewoonweg strak gelijnd uit. Ook de voorkant is er ééntje om u tegen te zeggen. Al heeft vooral het M-pakket hier zeggenschap over.

Sneller dan een BMW M3

Een e46 M3 met net iets minder power, maar wel met moderne technologie. Zo kan je de M235i het best samenvatten. In realiteit is de kleine rakker zelfs sneller dan de best sturende M3 aller tijden. De e46 M3 heeft 5,2 seconden nodig om de honderd aan te tikken, de M235i doet dit waarschijnlijk in 4,8 seconden. Allemaal dankzij de achttrapsautomaat natuurlijk.

Ook het gewicht blijft binnen de perken. Net zoals de e46 M3 legt de 2-reeks 1.470 kilogram in de schaal. Waar de M235i dan weer wel zijn voorsprong haalt is het koppel. De e46 M3 had 365 Nm koppel, de M235i heeft - dankzij Turbo Turbo - zo maar eventjes 450 Nm koppel. Begin je te begrijpen waarom we hier zo hard naar uitkijken?

Morgen (25 oktober 2013) vindt de officiële voorstelling plaats van de 2-reeks, tot dan kan je kwijlen bij de al gelekte foto's:

BMW-M235i-leaked
BMW-M235i-leaked
BMW-M235i-leaked
BMW-M235i-leaked

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Techno Patat 20:31
afbeelding van Techno Patat

De voorkant is idd heel knap! Zo had de 1 reeks er ook moeten uitzien ipv die druiler!

De achterkant is idd niet je van het. Zeker niet in het rood! MAAR, deze krijgt wel een mechanisch sper! Een betere rijdersauto dan de hatch dus, I like!

Qua interieur blijf ik het te simpel vinden. Maarja, ieder z'n smaak!

Carlos 21:35
afbeelding van Carlos

Qua interieur zie ik geen verschil met 1-reeks.
Ben eens benieuwd hoe deze het gaat doet!

Zoals je zegt patat, een leuk rijdersauto :D

Wim 08:45
afbeelding van Wim

@patat: ik denk er net hetzelfde over :)

driescuit 21:19
afbeelding van driescuit

De M135i is ook met sper verkrijgbaar dezer dagen.

Glenn 12:30
afbeelding van Glenn

Die achterkant, ik ben niet overtuigd.
De rest mag er wel zijn.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws