Dealer verkoopt te veel wagens - koopt pand

mitsubishi PHEV

Terwijl de autosector nog beeft van de crisis doet een Nederlandse Mitsubishi-dealer gouden zaken, en dat omwille van de Nederlandse wetgeving.

Het is een fenomeen dat we in België niet kennen: 'bijtelling'. Onze Nederlandse buren krijgen er anders wel rillingen van. De bijtellingsvoordelen voor plug-in hybrides en elektrische wagens zijn dermate groot, je betaalt immers nul procent bijtelling, dat de constructeurs de vraag wagens die eraan voldoen niet kunnen bijhouden.

Een Mitsubishi-dealer uit Purmerend heeft nog 500 bestelbonnen liggen voor een Plugin Outlander PHEV. Omdat hij al die wagens niet kan uitleveren vanuit zijn klein pand, kocht de goede man snel een extra pand om zijn klanten goed van dienst te kunnen zijn. Het pand is 4.500 vierkante meter groot en stond al negentien jaar leeg.

Een dealer met gevoel voor ondernemen en waar de klant centraal staat - dat zien we graag. Hij levert niet minder dan 50 stuks per week af. Zodra de hype rond de Outlander voorbij is, zal het pand omgetoverd worden in een occasioncentrum.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws