Volkswagen grootste investeerder in innovatie ter wereld

Volkswagen grootste investeerder in innovatie ter wereld

Niet Apple, Microsoft, Samsung of P&G maar wel de Volkswagen Group investeert het meeste ter wereld in onderzoek en ontwikkeling, tot dat resultaat kwam Boston Consulting Group na onderzoek.

De Duitse groep achter Volkswagen, Audi, Skoda, Porsche, Lamborghini, Bentley, Ducati en ga nog maar even door is niet alleen de grootste investeerder in zijn sector, maar is dat ook in de hele wereld over alle sectoren heen. De Volkswagen Groep, Toyota en General Motors investeerden vorig jaar samen 27.4 miljard dollar in onderzoek en ontwikkeling.

Innovatie wordt steeds belangrijker bij de autoconstructeurs. Zo steeg het budget voor ontwikkeling en onderzoek met 13 procent, hoewel de omzet van het trio met 8 procent steeg. Belangrijkste aandeel binnen die ontwikkeling is uiteraard het investeren in zuinigere motoren, lichtere materialen en zelfs zelfrijdende auto's.

Ford investeerde onlangs fors in hun F-150 pick-up. Een wagen die 32% van de omzet en 80% van de winst voor zijn rekening neemt van de hele Ford groep.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws