Tesla CEO Elon Musk praatte met top management Apple

elon musk

Vorig jaar deden analisten de aanbeveling aan Apple om de elektrische autobouwer Tesla op te kopen. Vandaag blijkt dat de computergigant daar oor naar heeft, meer dan we initieel gedacht hadden.

Volgens geruchten, gepubliceerd door een Amerikaans blad, heeft het hoofd van mergers and acquisitions bij Apple, Adrian Perica, een gesprek gehad met Tesla CEO Elon Musk. Nadien zou Musk ook met Apple's CEO Tim Cook gesproken hebben.

Het is voorlopig onduidelijk wat de inzet van de gesprekken waren, een eventuele samenwerking, een acquisitie of bijpraten over hun luxespeeltjes.

De geruchtenmolen

De geruchten zijn uiteraard volop op gang gekomen, de ene al beter onderbouwd dan de andere, maar geen enkele lijkt uitgesloten.

De overleden co-founder van Apple, Steve Jobs, toonde enkele jaren geleden al meermaals interesse in een geconnecteerde wagen - toen iCar genoemd. Nadien gingen analisten aan het werk en raadde ze Apple aan Tesla op te komen om meteen een stevige voet tussen de deur te hebben.

Dat Musk zijn bedrijf niet zo maar verkoopt mag duidelijk zijn. Het eigenwijze genie is een ondernemer en lijkt niet te gaan passen in een organisatie als Apple. Tesla is daarnaast een enorm groeiend bedrijf, wat als ondernemer ongelooflijk spannend is. Het bedrijf, dat ondertussen 25 miljard dollar waard is, maakte ook voor het eerst winst en kon haal lening aan de overheid negen jaar sneller dan gepland terugbetalen.

Een andere theorie is een eventuele samenwerking waar Apple investeert in Tesla en zich gaat bezighouden met de (verdere) ontwikkeling van de batterijen. Een win-win situatie voor beide partijen.

Eerder gingen ook al eens de geruchten dat General Motors een bod zou doen op Tesla.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws