Volkswagen wilt uw data beschermen voor externe partijen

volkswagen kombi

Net als je gsm en computer beschikt ook je auto over een schat van informatie die uitermate interessant kan zijn voor externe partijen.Volkswagen maakte publiek bekend niet te willen overdrijven in het verzamelen van data: "wij willen geen Big Brother spelen".

Het was meneer de CEO zelf, Martin Winterkorn, die op een technologiebeurs bekend maakte dat een auto geen data-bom mag worden. In zijn ogen hoeft data van een auto alleen maar verzameld te worden als dat in het voordeel van de veiligheid van de inzittenden is. Zodra het verzamelen een commercieel kantje krijgt, hoeft het voor Volkswagen niet meer.

Denk bijvoorbeeld maar aan de verzekeringskantoren die maar al te graag alles over uw rijgedrag willen weten, zodat ze hun jaarlijkse prijs kunnen optimaliseren, lees: duurder maken.

Op de beurs riep Martin Winterkorn andere constructeurs op zich mee achter zijn visie te scharen zodat bedrijven en overheden buiten de autosector de data niet kunnen misbruiken. Hij voelt zich verantwoordelijk voor het beveiligen van de data van zijn klanten.

nvdr: Hoe cool is onze inzetfoto?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws