Koplampendiefstal waait over naar Range Rovers

range-rover-headlight-stolen

De diefstal van de Porsche koplampen in Nederland verplaatst zich naar de exemplaren van Range Rovers in de UK. De LED-koplampen zouden helpen bij de kweek van cannabis.

Dat het bij een Renault Mégane van de vorige generatie een uurtje kost om een lampje te vervangen mag een voordeel heten in dit geval. Geoefende dieven blijken de koplamp van een Range Rover in een minuutje te kunnen ontvreemden. Die lamp gebruiken ze dan bij de kweek van cannabis, net als de lampen van Porsche Cayennes in Nederland een tijdje terug.

gegeerd

De koplampen op de foto, of beter: diegene die er hoorden te zitten, beschikken over LED-dagrijverlichting. Die zou worden gebruikt om daglicht na te bootsen, iets waarin ze beter zijn dan conventionele verlichting. Ook de Full LED-verlichting is bij dieven gegeerd.

Land Rover erkent het probleem maar zegt dat de koplampen voldoen aan de eisen van verzekeringsmaatschappijen. "We are aware of the reported thefts of headlamps on older models of Range Rover Sport. All Range Rover models have and continue to meet the insurance industry requirements as tested and agreed with relevant insurance bodies." Bij Porsche bleek een extra bout genoeg om de plaag te stoppen.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws