Lada frist de Niva op, plakt er Urban achter

lada-niva-urban_1

Maar weinig auto's hebben zo'n cultstatus als de Lada Niva. Het Russische merk frist de 38 (!!) jarige Niva nog eens op en plakt er 'Urban' achter. Voor de Russische hipsters dus.

Je zou het niet zeggen, maar dit zijn plaatjes van de gloednieuwe Niva. Moest je niet beter weten, dan zou je denken dat deze wagen recht uit de jaren 70 komt. En eigenlijk, is dat ook wel zo. Deze nieuwe versie krijgt bumpers in carrosseriekleur en zowaar 17-duims velgen.

Misschien nog opvallender is de naamswijziging. Avtovaz vond het tijd om een nieuw publiek aan te spreken en besloot 'Urban' achter het woord Niva te plakken. Best gek als je bedenkt dat Niva Russisch is voor graanveld. Een Urban graanveld dus...

lada-niva-urban_1

Onder de kap ligt waarschijnlijk dezelfde 1.7 benzinemotor die al jaren dienst doet onder de kap. Op het Autosalon van Moscow in juli zal de wagen officieel worden voorgesteld.

lada-niva-urban_1

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
haerden cliff 21:31
afbeelding van haerden cliff

Ik vind hem nog altijd best sjiek :-) dikkere wielen en mooie bumperkes ... I Like!

JanMijnBotte 11:10
afbeelding van JanMijnBotte

Ik moest inderdaad aan u denken Cliff :-)
Buitenkant ziet er heel cool uit, maar de binnenkant ow mijn god -_-"

ladafans belgie 19:27
afbeelding van ladafans belgie

Deze Urban is en blijft een pure 4x4, dat het interieur van deze wagen niet "sjiek" te noemen is lijkt me vanzelfsprekend , deze auto is immers voorzien om in de modder te kunnen ploeteren,als dit een landrover had geweest zou iedereen deze wagen chique gevonden,
Terwijl deze Lada 4x4 een pak schoner is dan een defender, en nagenoeg even sterk is in het "veld", heeft Lada nog steeds te kampen met het imago van "goedkoop" te zijn , wat ik toch wel spijtig vind!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws