Nog tiental plaatsen voor "Driving Skills for Life" in Lommel Proving Ground

ford_driving_skills_for_life_01

Heb je zaterdag 23 of zondag 24 augustus nog wat plaats op de agenda? Dan kan je deelnemen aan de "Driving Skills for Life" actie die Ford opzet in samenwerking met het BIVV, VAB en Touring. Het doel is de jongeren meer controle over hun auto te geven. Zin gekregen? Lees vooral verder.

Het praktische gedeelte van de opleiding gaat namelijk door op Ford Lommel Proving Ground, de EUropese testbanen van Ford in Lommel. Wat daar gebeurt is normaalgezien top secret maar voor de veiligheid van de weggebruiker wordt het terrein (gedeeltelijk) opengesteld voor de deelnemers.

gratis deelname

Het programma is gratis voor deelnemers en focust op de voornaamste factoren die ongevallen bij jongeren veroorzaken: het herkennen van onveilige situaties, voertuigbeheersing, het inschatten van snelheid en afstanden én afleidingen aan het stuur. Inschrijven doe je op de Driving Skills for Life-website.

De doelgroep van de actie zijn 18- tot 24-jarigen. Zij vormen de meest kwetsbare groep voor ongevallen op de openbare weg. Wist je dat het risico op ongevallen met dodelijke afloop in die leeftijdscategorie tot tweemaal groter is dan bij andere leeftijdsgroepen?

ford_driving_skills_for_life

bewustmaking

‘Ford Driving Skills for Life’ werd ontwikkeld om jongeren bewust te maken van de gevaren in het verkeer en hen de nodige vaardigheden aan te leren om veiliger de weg op te gaan en zo het aantal ongevallen te doen dalen.

ford_driving_skills_for_life

ook online

Naast de praktische opleiding in Lommel Proving Ground zijn op www.forddsfl.be instructievideo’s beschikbaar voor wie online een training wil volgen.

De Nederlandstalige praktijkoefeningen gaan door op 23 en 24 augustus, de Franstaligen krijgen eind oktober de mogelijkheid om hun vaardigheden bij te schaven.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Techno Patat 20:56
afbeelding van Techno Patat

Ingeschreven, bevestiging van gekregen (heel rare email, 2 zinnen erin in verschillende lettergrotes enzo?) maar verder niets van gehoord...

Yvesw 10:02
afbeelding van Yvesw

Stuur dan zeker eens een mailtje naar Ford. De doelgroep zijn jonge twintigers, maar er staat nergens een leeftijdsgrens. ;-)

//EDIT: Na eventjes navragen staat er blijkbaar wel een limiet op de leeftijd. Spijtig... Misschien eens vragen of ze een event willen doen voor 30-plussers :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws