4 x 5 sterren van Euro NCAP

euroncap-tesla-model-s

November alweer en EuroNCAP heeft opnieuw niet stilgezeten de afgelopen weken. Vandaag maakten ze de resultaten bekend van zes nieuwe botsproeven. 4 wagens haalden vijf sterren, eentje ging voor vier stuks en eentje haalde er slechts drie.

Euro NCAP gooide opnieuw een zestal wagens tegen de muur. De (on)gelukkigen waren ditmaal de BMW 2 Serie Active Tourer, de Nissan Pulsar, (opnieuw) de Renault Mégane, Skoda Fabia, Suzuki Celerio en Tesla Model S. Waar de Model S in Amerika nog krachtiger bleek dan het testsysteem van de NHTSA, kreeg hij van EuroNCAP gewoon vijf sterren. Ook de BMW 2 Serie Active Tourer, Nissan Pulsar en Skoda Fabia werden voorzien van vijf sterren.

euroncap-november-2014

Minder goed verging het stilaan ouder wordende Mégane van Renault. Die moest het stellen met vier sterren, terwijl de Suzuki Celerio slechts drie sterren kreeg. Die laatste scoorde erg slecht wat betreft veiligheidsassistentie. Ook de onderbenen van de inzittenden worden te weinig beschermd, net als een voetganger bij een aanrijding teveel risico op verwonding loopt.

BMW 2 Reeks Active Tourer
Nissan Pulsar
Skoda Fabia
Suzuki Celerio
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws