384 seconden stilte voor verkeersslachtoffers in 2013

384seconden

Gisteren was het World Remembrance Day, de dag waarop wereldwijd stilgestaan wordt bij de slachtoffers van verkeersongevallen. In Vlaanderen waren dat er 384 in 2013², in Edegem werden ze gisteren herdacht door middel van het verkeer 384 seconden stil te leggen op een kruispunt.

Het initiatief ging uit van Rondpunt VZW, een vereniging die ijvert voor een goede opvang van alle verkeerslachtoffers in Vlaanderen. Het verkeer op het kruispunt van de Mechelsesteenweg met de Hovestraat werd om 9u30 voor 384 seconden stilgelegd. Dat gebeurde in aanwezigheid van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) en Edegems burgemeester Koen Metsu (N-VA). Leden van de scouts vergeet-me-nietjes uit aan de wachtende bestuurders, terwijl de dromen van de verkeersslachtoffers werden voorgelezen.

In het verkeer is één seconde allesbepalend. In 2013 betekenden 384 van die seconden het einde van 384 levens. Deze actie is niet alleen bedoeld om de slachtoffers te herdenken, maar ook om bestuurders bewust te maken, zodat we de volgende keer hopelijk minder lang hoeven stil te staan’, zegt Sofie Hoenkamp, woordvoerster van Rondpunt.

²Over heel België vielen in 2013 628 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren, het aantal gewonden is ons niet bekend.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws