Mitsubishi gaat groen, Lancer Evolution hoort daar niet bij

mitsubishi-concept-s-2014_01

Mitsubishi dumpt de Lancer Evolution om resoluut de kaart te trekken van eco-vriendelijke wagens. Dat wist de CEO van het bedrijf, Osamu Masuko te vertellen.

Tegenover de Japanse concurrentie zit Mitsubishi wat in troebel water. Om daar uit te varen zet het resoluut haar geld op groene wagens. Denk dan een Elektrische voertuigen en plug-inhybrides. Niet gek als je bedankt dat de Outlander PHEV één van hun best verkopende wagens is wereldwijd.

Van EVO naar EV

Spijtig genoeg voor de Autofans hoort een Lancer Evolution niet thuis in dat verhaal. Daardoor kunnen we eindelijk officieel stellen dat er geen EVO 11 zal verschijnen. Daarmee komt er een stop aan de 22 jaar van waanzinnig leuk rallyspeelgoed voor de openbare weg. 'Als er toch ooit een nieuwe Evo zou komen, dan zal hij elektrisch of een plug-inhybride zijn', aldus CEO Masuko tegen Car.

De CEO gaat er prat op dat de wereld is veranderd en dat er geen vraag meer is naar potente wagens. Volgens hem valt er meer winst te halen in twee sectoren die enorm aan het groeien zijn. Met naam; de SUV-markt en elektrische wagens. Afsluiten doet Masuko door te zeggen: 'Zoals Darwin zei overleef je niet door sterk en groot te zijn. Wel door constant aan te passen aan de omgeving. Dus we moeten slim zijn en voorspellen waar de toekomst naar toe gaat.'

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws