Er werd voor $1,3 mld klassiekers verkocht in VS

01-bonhams-ferrari-monterey-2014-1

De Noord-Amerikaanse automarkt heeft er met 2014 een schitterend jaar opzitten. Het verkocht voor 1,3 miljard dollar aan oude wagens, een pak meer dan de 1,2 miljard dollar van 2013. Het merk dat de lijstjes aanvoert en er met kop en schouder bovenuit steekt is Ferrari.

De markt voor klassiekers blijft groeien in Noord-Amerika, aldus de verzekeringsmaatschappij Hagerty die de conclusies trok op basis van haar eigen data.

In het wereldje van klassiekers is de Monterey Car Week het summum, en niet zomaar. Niet minder dan $430 miljoen dollar aan klassiekers werden er alleen al in die week op het evenement geveild, goed voor een derde van wat er op een heel jaar over heel Noord-Amerika wordt verkocht. Tijdens het evenement werd ook de duurste wagen van 2014 geveild: een 1962 Ferrari 250 GTO wisselde er voor 38,11 miljoen dollar van eigenaar.

Het was niet de enige Ferrari die voor een pak geld geveild werd. Als we de top 10 van 2014 er op nakijken, dan zitten daar acht Ferrari's bij - de overige twee zijn Ford GT40's. De waarde van klassieke Ferrari's steeg met 43 procent het afgelopen jaar.

Ook een andere Italiaan deed het erg goed: de Lamborghini Countach werd gemiddeld voor $736.599 verkocht. Eigenaars van zulk model zagen de waarde met 175 procent stijgen. Een ander merk dat in waarde groeide is Aston Martin Lagonda. Met een stijging van 32 procent is de gemiddelde prijs van $47.000 dollar nog niet op het niveau van de eerder genoemde modellen.

Dat de markt in Noord-Amerika voor klassiekers zo hard gaat blijven groeien, daarvan is het veilingshuis Hagerty niet overtuigd. Ze voorspelt zelfs een neutrale tot licht positieve groei in 2015, maar veel meer dan vijf procent wordt het niet. Jammer voor de eigenaars die willen verkopen en dus goed voor de potentiële kopers.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws