Originele Ferrari Testarossa uit Miami Vice te koop

ferrari-testarossa-miami-vice

Wie een potje geld heeft staan en dat wil investeren in klassieke wagens, kan misschien eens kijken naar deze cultcar: een originele 1986 Ferrari Testarossa uit Miami Vice. Op eBay te koop voor $1.750.000.

Eerst wat achtergrond. De serie Miami Vice ging van start met een replica van de Ferrari Daytona, gebouwd op basis van de Chevrolet C3. Tijdens het tweede seizoen werd het bedrijf dat de replica bouwde, McBurnie, voor de rechter gesleept door Ferrari. De Italianen kregen gelijk en sindsdien reden er dus enkel echte Ferrari's rond in de wereldberoemde serie.

Ferrari schonk twee Testarossa's aan de serie, op voorwaarde dat de replica vernietigd werd - dat gebeurde in seizoen drie. Origineel waren beide wagens zwart. Maar show director Michael Mann besliste de wagen wit te kleuren zodat ze beter opvielen 's nachts.

Een van de twee exemplaren wordt nu verkocht op eBay voor 1,75 miljoen dollar. Op de teller staat amper 25.750 kilometer, zo goed als nieuw dus. Aan boord van de wagen zijn alle documenten en bewijzen aanwezig dat het wel degelijk deze wagen is die zijn rol opeiste in Miami Vice.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws