Toen waren er nog maar acht... Veyron bijna uitverkocht

bugatti_veyron_super_sport

Het moet zowat de traagst uitverkopende hypercar ter wereld zijn. Na zo'n tien jaar blijven er nog 8 over. En we gaan er prat op dat daar nog enkele speciale edities zullen tussen zitten.

Bugatti baas Wolfang Durheimer wist officieel te vertellen dat er nog 8 exemplaren van de Veyron over blijven. Dat wordt stilaan tijd. Het Franse luxemerk in handen van de Volkswagen Groep kwam in 2005 naar buiten met de Veyron en spoorde toen aan om snel te zijn, want er zouden maar 450 exemplaren verkocht worden.

De jaren daarop leek het verhaal iets anders te lopen. Een mix van een exuberant prijskaartje en een nogal saai uiterlijk zorgden ervoor dat de verkoop nogal gemoedelijk was. Zo gemoedelijk, dat we nu - zo'n 10 jaar na de introductie, en 12 jaar nadat het uiterlijk werd getekend - nog met 8 exemplaren zitten. Om die te verkopen, is de kans groot dat Bugatti de éne one-off na de andere zullen maken. Je weet wel, zoals ze nu al jaren aan het doen zijn.

Toch een opvolger

De Veyron mag dan geen verkoopsucces zijn, het was een technologisch meesterwerk. Volkswagen voelt zich dan ook verplicht om ook dit decennium te zorgen voor de big boss in autoland. De Chiron - zoals de opvolger momenteel wordt genoemd - zal nog sneller gaan dan de 407 km/u van de Veyron. Want Durheimer kan het niet verkroppen dat Hennessey met de Venom GT een snellere wagen op aarde heeft.

Op pk-vlak is er sprake van zo'n 1.500 pk uit dezelfde 8-liter W16 met vier turbo's. Om dat te behalen zouden de turbo's wel eens vervangen kunnen worden door elektrische exemplaren. Technologie die ze bij Audi hebben liggen. Hopelijk zal de Chiron visueel iets aantrekkelijker zijn.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws