Rusland verbiedt transgenders met auto te rijden

rusland-wet

Om het aantal verkeersongevallen te verminderen gaat Rusland strengere voorwaarden creëren om te rijden. Die strengere regels baseren zich op seksuele en mentale 'ziektes' zoals transgenderisme. Euhm wut?

Kijk, iedereen weet dat Rusland met een verkeersprobleem zit. President Poetin heeft waarschijnlijk de cijfers, maar wij zien aan de hand van dashcamvideo's wel genoeg. Je kan zeggen dat het daar op z'n minst een zootje ongeregeld is in het verkeer. Rusland wilt daarom iets doen aan het aantal verkeersongevallen in het land. Hun oplossing is niet het aan banden leggen van dronken chauffeurs of strenger optredende verkeerspolitie. Nee, volgens een bericht van de BBC gaat Rusland mensen met seksuele en mentale 'ziektes' zoals transgenderisme, fetisjisme en voyeurisme verbieden om nog te rijden. Juist ja...

Was jij vroeger een man of kijk je soms door het raam van je buren?

Buiten dat zo'n wet compleet van de pot gerukt is, is het ook bijna onmogelijk om ze op te volgen. Toegegeven, transgenders kan je nog opsporen, maar hoe bepaal je dat iemand een fetisj heeft? Gaat de politie mensen aan de kant zetten om dan te vragen of ze hun vrouw soms tegen een muur hangen? Dan nog kunnen ze antwoorden wat ze willen en wegscheuren door het rode licht.

Buiten mensen met seksuele 'ziektes' (lees: iedereen met een internetverbinding en Facebook) gaat Rusland ook verslaafde gokkers en dieven verbieden om te rijden. Logisch ook, haal je mensen uit het verkeer, dan is de kans groter dat er minder ongevallen gebeuren. Je kan ook iedereen verbieden om te rijden en dan pochen dat er geen verkeersdoden zijn dat jaar. Al zal er nog wel iemand onder een tank sukkelen.

Mensenrechtenactivisten op hun achterpootjes

Russische psychiaters en advocaten die de mensenrechten verdedigen kunnen natuurlijk niet lachen met die nieuwe wet en scanderen discriminatie. De Russische rij-instellingen steunen wel de nieuwe wet. Al geven ze toe dat het niet zo strikt moet zijn voor niet-professionele chauffeurs.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Tags

wtf

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws