Opgemerkt: Dieven gebruiken muntstuk om in je wagen in te breken

foto-eurocent-inbraak

Op sociale mediasite Facebook wordt massaal een bericht gedeeld over een poging tot auto-inbraak. De dieven plaatsen een muntstuk tussen de deurklink van de passagierskant zodat de wagen aan die kant niet op slot gaat bij het afsluiten.

Het bericht werd gepost op Wijk Koekoek Aartselaar, een Facebookgroep waar alles rond en over de wijk uit Aartselaar wordt gedeeld. De tekst bij de foto gaat als volgt:

Beste buren, wij zijn bijna het slachtoffer geworden van een auto-inbraak. De dieven gaan als volgt te werk: men steekt een muntstuk van 5 cent tussen de deurklink aan de passagierszijde. Op dat ogenblik is de wagen afgesloten en gebeurt er nog niets. Als men later de wagen gebruikt en na gebruik afsluit met de centrale vergrendeling zal de deur aan de passagierszijde niet mee sluiten door het muntje dat tussen de klink zit. Dieven kunnen dan later, als u binnen bent, de wagen gewoon openen. Gelukkig heb ik dit ontdekt toen mijn vrouw de deur van binnenuit niet meer kon openen. Gelieve dit zo veel mogelijk te delen zodat niemand het slachtoffer van deze (vermoedelijk) bende hoeft te worden.

Volgende keer toch maar al je deuren nakijken bij het afsluiten?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Hoax 13:21
afbeelding van Hoax

Hoax!

vdsmichiel 20:25
afbeelding van vdsmichiel

Mijn auto wil niet sluiten als er nog een deur openstaat. Als ik dus kijk (knipperlichten) en luister (klik van gesloten of klikklik van gesloten-open?) dan zou dat niet mogen gebeuren.

B4 21:08
afbeelding van B4

Bij Mercedes sluiten de deuren dan niet en bij men Renault klappen de buitenspiegels niet in...

Adriaan 09:14
afbeelding van Adriaan

Bij mij moet dat toch een heel dik 5 cent muntje zijn, en het gaat ook opvallen, aangezien de deur dan echt open gaat zijn...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws