Hoe zit het nu met de toekomst van Alfa Romeo?

alfa-romeo-4c-spider_02

Als er één merk terug uit de doden aan het kruipen is, dan moet het wel Alfa Romeo zijn. Momenteel moet je geen al te groot pand hebben als Alfa-dealer, maar daar komt tegen 2018 stevig verandering in, want stelselmatig gaat het Italiaanse merk meer modellen lanceren. Dit jaar zijn er dat nog twee.

Moesten we het een tijdlang doen met de MiTo en de Guiletta, hebben we ondertussen de 4C en 4C Spider. Dat zijn natuurlijk geen wagens waarmee je volume gaat draaien, maar er zit een strategie achter. Alfa Romeo zet namelijk hard in op Amerika (niet gek na de samenwerking met Chrysler). Het moet daarom eerst een imago creëren waardoor mensen dromen van een Alfa. eerlijk is eerlijk, zo'n 4C is daarvoor de perfecte automobiel.

Op 24 juni dit jaar zullen de Italianen dan het doek halen van de 159-opvolger. Niet geheel toevallig tijdens de Expo Milano in Italië. Initieel werd gedacht dat de wagen pas in 2016 bij de dealer zou staan, maar nu is er sprake van eind dit jaar.

Tussen 2016 en 2018 zou het merk dan nog naar buiten komen met 7 andere modellen. Auto's die het merk premium moeten maken op een globale markt (lees: Amerika). Denk daarbij aan een vlaggenschipsedan die moet rivaliseren met de BMW 7 Reeks en minstens 2 SUV's. Daarnaast staat ook nog een sportief model in de planning. Wat voor iets dat juist moet worden - een nieuw model, of een 4C GTA - daar rept Alfa met geen woord over. Tot 24 juni, want dan krijgen we een hoop meer informatie, aldus Alfa.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Grunt 14:05
afbeelding van Grunt

Ik houd mijn hart vast...
Ik heb meerdere Alfa's gehad, en kijk hoopvol uit naar de reboot van het merk. Maar het lijkt mij zeker dat de budgetten die opzij gezet zijn veel te klein zijn...
Voor de toekomst van Alfa & Maserati is er 4 miljard uitgetrokken. Lijkt monsterachtig veel, tot je dat vergelijkt met de competitie. Volvo zet 10 miljard in, Jaguar Land Rover 14 miljard, Audi 16 miljard... En het risico zal dus zijn dat de auto's halfslachtig zullen zijn, niet ten volle ontwikkeld, tekort schietend op te veel vlakken...
Ik hoop dat ze erin slagen, maar ik zet er geen geld op in.
We zullen wel zien.

B4 20:23
afbeelding van B4

Het klinkt heel leuk maar de verkoop moet het ook waarmaken...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws