Lamborghini gaat geen instapmodel bouwen

lamborghini-huracan_lp610-4_2015_01

Nu ze bij McLaren de 570S hebben voorgesteld en het zo goed als officieel is dat Ferrari ook werkt aan een goedkoop instapmodel worden alle blikken richting Lamborghini geworpen. Tevergeefs, wat het merk met de stier plant geen instapmodel onder de Huracan.

Er blijkt een grote markt te zijn voor betaalbare sportwagens met waanzinnige prestaties. Met betaalbaar bedoelen we tussen de 150 en 200.000 euro, met waanzinnige prestaties doelen we op minstens 500 pk en acceleratiecijfers van onder de 4 seconden. Het territorium van de Porsche 911 Turbo S zeg maar. Daar kunnen we sinds kort ook de McLaren 570S bij rekenen en ook Ferrari is een model met twinturbo V6 aan het klaarstomen voor dat segment.

Lamborghini? Die hebben geen zin om een nieuwe wagen te ontwerpen. Dat wist de CEO van het bedrijf, Stephan Winkelmann, te zeggen in New York tegen Car & Driver. Wel sluit hij niet uit dat er meer betaalbare versies van de huidige modellen zullen komen. De Urus SUV is trouwens nog steeds niet goedgekeurd voor productie en de heerlijke Asterion concept die vorig jaar in Parijs stond te blinken was puur een showcase.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws