Citroën denkt er over na om modelnamen te veranderen

citroen-aircross-concept-2015_03

De tijden dat Citroëns benoemd werden met een 'C' gevolgd door een cijfertje kan wel eens teneinde komen. Het Franse merk heeft een studie aangevraagd om te onderzoeken of ze een nieuwe namenstructuur moeten hanteren.

Ergens kunnen we Citroën geen ongelijk geven, want hun nomenclatuur is verre van logisch. Oké, het merendeel van de modellen start met een C en een cijfer, maar die kunnen dan nog eens worden opgevolgd door 'Cactus', 'Aircross' en 'Picasso'. Daarnaast zijn er ook nog eens de C-Zéro, Nemo, Berlingo, Jumpy en Jumper en tot voor kort ook de DS-modellen. Het is nogal een mengelmoes.

Citroën begon met de C-naamgeving in 2001 bij de introductie van de C5, - de C15 en C25/35 bestelwagens buiten beschouwing gelaten.

Wat voor namenstructuur ze dan wel kunnen geven aan hun modellen is niet geheel duidelijk. Al willen ze namen die beter weergeven wat voor wagen het juist is. CEO van het bedrijf, Linda Jackson, heeft alvast een studie besteld om te zien wat er juist kan gebeuren. Wat voor modelnamen stellen jullie voor?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Gert de Goede 15:47
afbeelding van Gert de Goede

Citroën heeft altijd al een megelmoesje aan namen gehad. Traction Avant, DS, Ami, Dyane, Visa, GS(A) enz. enz. Misschien is dat wel één van de charmes van het merk, en moet dat gewoon zo blijven. De Cactus wordt tenslotte toch geen C-Cactus genoemd!

Gedece 17:56
afbeelding van Gedece

De tijd van Xsara, Saxo, Xantia, ... dat waren leuke namen.

herbie 22:52
afbeelding van herbie

de c-itroen , de d-itroen, de e-itroen, de f-itroen de g-itroen en de h-itroen
de z-itroen en de x-itroen

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws