De Lamborghini Miura van Rod Stewart staat te koop

rs-lamborghini-stewart-12

Wie een Lamborghini Miura op de to-have lijst heeft staan is er vaak aan voor de moeite. De klassieke lambo vind je zelden of nooit terug, zeker niet als je er eentje wil waarmee een superster gereden heeft. Tot nu, want de Miura van Rod Stewart staat te koop.

Wat een bekende eigenaar al niet doet met de waarde van een klassieker. Deze Lamborghini Miura was ooit in het bezit van "Rod the Mod" maar kende nadien nog drie andere eigenaars. Die laatste drie zijn niet bekend maar minstens even rijk, wat dit exemplaar staat te koop voor 1,7 miljoen euro.

En op het eerste zicht is de rechtsgestuurde auto zijn prijs waard. Zo staan er amper 46.000 kilometers op de teller en werd hij opgepompt tot SV specs. Dat wil zeggen dat de standaard 4 liter V12 met 370 pk lichtjes opgevoerd werd tot 383 pk, krijgt daarbij een limited slip differentieel, gereviseerde ophanging en bredere wielkasten achteraan voor de bredere wielen. Daarnaast werden alle mechanische componenten herstelt tot het 'concours'-niveau, wat wil zeggen dat ze belachelijk proper zijn. De kost van de hele modificatie, inclusief de gerenoveerde Blu Notte origienele kleur, wordt op 135.000 euro geschat.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws