Volkswagen investeert 4,2 miljard in Spanje: Exit productie Audi A1 in België?

audi-a1-spanje

Volkswagen heeft te kennen gegeven maar liefst 4,2 miljard euro te investeren op Spaans grondgebied. Meteen ook de grootste industriële investering die er ooit in Spanje is gemaakt. Het kan wel eens zijn dat de Duitsers zich hiermee beginnen te prepareren voor een productie van de A1 in Spanje.

De geruchten over het verdwijnen van de Audi A1 in Vorst worden nog wat aangewakkerd met het laatste persbericht van Volkswagen. Het concern zal namelijk 4,2 miljard euro investeren op Spaans grondgebied. Een deel daarvan gaat naar Seat om het Spaanse merk een stevige ontwikkelingsboost te geven, het grootste deel van de som gaat echter naar de Navarra-fabriek.

In die fabriek rolt momenteel de Volkswagen Polo van de band. Als je weet dat de Audi A1 losjes gebaseerd is op de Polo, dan moet je geen al te ingewikkeld rekensommetje maken lijkt ons. Nu ja, zolang niets officieel is, is niets officieel natuurlijk.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
yoran 09:57
afbeelding van yoran

De geschiedenis heeft ons geleerd dat dat zo'n geruchten meestal waar zijn. Nu maar hopen dat er een ander model naar Vorst komt. Hoe lang zit Audi al in Vorst?

audi22 15:10
afbeelding van audi22

Volgens een ander gerucht zou de fabriek van vorst gebruikt worden voor een volledig elektrisch model van audi...zoals gezegt allemaal geruchten...

Ik heb geen Ouwdie 23:17
afbeelding van Ik heb geen Ouwdie

Nou ja, ik ga die A-einz niet missen, 't was toch maar een lelijke wagen

audi22 08:53
afbeelding van audi22

Dat is echt een heel domme reactie de audi A1 blijft toch bestaan. De audi A1 houd met toeleveranciers een hele hoop mensen van straat en als zou er niks in de plaats komen treft dat alweer een hele hoop huisgezinnen. Kijk maar eens in Limburg (ford) dat doet nadenken als je ziet hoe groot het terrein was 10 000 mensen er gewerkt hebben en wat er van overblijft simpelweg niks maar zo werkt de maatschappij tegenwoordig alles het mij maar niet treft de rest boeit me niet.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws