Takatagate: Ook in België roepen merken massaal wagens terug

takata-belgie_02

Het hele verhaal rond de defecte - en in sommige gevallen: dodelijke - airbags van Takata begint stilaan vorm te krijgen. In de VS zouden maar liefst 33,8 miljoen auto's worden teruggeroepen. Ook in België zitten merken niet stil. Vandaag nog gaf Toyota te kennen 26.686 wagens preventief terug te roepen naar de dealer. En hoe zit het met de andere merken?

Daarmee is Toyota niet de eerste, want BMW BeLux voerde over de laatste twee jaar al terugroepacties uit. Daar ging het in totaal om zo'n 80.000 e46's (lees: 3 Reeks). Bij Nissan zou het dan weer over 1.100 wagens gaan in België, Honda België stuurt preventief 1.600 stuks terug naar de dealer.

Toyota weet vandaag te melden dat ze 26.686 auto's terugroepen naar de garage. Het betreft modellen zoals de Picnic, Avensis, Corolla, Yaris, Hilux en RAV4 die gebouwd zijn tussen 2003 en 2007. Eigenaars zullen, net zoals bij de andere merken, persoonlijk op de hoogte worden gebracht en niet moeten opdraaien voor de kosten.

Takata wat?

Moest je het verhaal gemist hebben, Takata is een Japanse airbagfabrikant die jarenlang airbags met een mogelijks falend explosiemechanisme heeft geleverd. Zo kon in extreem uitzonderlijke gevallen een stuk metaal mee richting je lichaam worden geschoten. Een fout dat spijtig genoeg op jaren tijd al voor enkele dodelijk slachtoffers heeft gezorgd.

Een terugroepactie is daardoor alvast geen overdreven maatregel. In België staat de teller alvast op dik 100.000 wagens. Al wachten we op reactie van nog enkele andere merken.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws