Goodyear en Dunlop stoppen samenwerking

goodyear-logo_large

Goodyear en Dunlop gaan niet langer samen door dezelfde poort. De alliantie die sinds 1999 standhield wordt opgebroken. Dat meldt het Japanse Nikkei vandaag en wordt in de komende dagen officieel gemaakt. De voordelen voor beide merken bleken minder groot dan vooropgesteld.

In 1999 gingen het Amerikaanse Goodyear en het Japanse Sumitomo Rubber (Dunlop) een samenwerking aan. De bandenmerken waren destijds nr. 3 en nr. 6 in het lijstje van grootste bandenmerken. De samenwerking moest ervoor zorgen dat know-how gedeeld werd en productie vereenvoudigd kon worden.

Maar het liep niet zoals gepland, de voordelen bleken minder dan verwacht en er heerst wantrouwen tussen beide merken. Dat zorgt voor een scheiding, en het is niet helemaal duidelijk wie daar het beste bij wegkomt. Want de Europese afdeling van Goodyear Dunlop mag dan wel naar Goodyear gaan, de Amerikaanse en Japanse activiteiten zijn voor Dunlop. Daarbovenop zou Goodyear nog zo'n 30 tot 40 miljard yen (220 tot 330 miljoen euro) moeten opleggen.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws