Honda solt niet: zal extremere Civic Type-R maken als ringrecord wordt gestolen

civic-type-r-1

Honda kroonde zich tot de koning van de voorwielaangedreven Hot Hatch op de Nürburgring en heeft geen zin om dat kroontje af te geven. Het Japanse merk wist te zeggen dat ze een straffere Civic Type-R zullen bouwen moest iemand het record afpakken.

Het aantal merken dat met records uitpakt op de Nürburgring kunnen we al niet meer op twee handen tellen. Honda is momenteel de baas bij de voorwielaangedreven knapen met een tijd van 7:50.63. Een tijd die ze hebben neergezet met de Civic Type-R en waar ze best trots op zijn. De ingenieur achter de wagen, Hisayuki Yagi, gaat zelfs zo ver door te zeggen dat hij een snellere versie zal bouwen als iemand dat record kan breken.

Dat de Civic nog wat van de tijd kan afschaven staat volgens hem vast, want het rondje werd dik een jaar gereden met een prototype met productiemotor, ophanging, banden... en een zware rolkooi. Zwier die er uit en er vallen nog wel wat tienden te winnen. Dat het mooie tijden zijn voor de fans van voorwielaangedreven bommetjes.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
chuwie 22:59
afbeelding van chuwie

En de record van de seat leon cupra 280? Hoeveel was dat nu?

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws