Dit najaar eindelijk trajectcontrole in Waaslandtunnel

rsz_waaslandtunnel_politie-antwerpen

Vanaf september wordt de trajectcontrole in de Antwerpse Waaslandtunnel actief. Dat is op zijn minst iéts later dan verwacht.

De signalisatie rond de trajectcontrole is immers al sinds vorig jaar geplaatste en vele chauffeurs voelen zich daardoor al bekeken. Nochtans duurde het tot nu vooraleer de intelligente camera's correct werden afgesteld. Dat bleek geen sinecure in de smalle tunnel, die niet voor niets de bijnaam 'Konijnepijp' kreeg in Antwerpen en ver daarbuiten.

proefperiode

Vanaf volgende week woensdag wordt de proefperiode opgestart. In die periode wordt nog niet geverbaliseerd maar wordt gecontroleerd of de politie de informatiestroom correct kan verwerken. Na de proefperiode - en dus vanaf 1 september - wordt het systeem dan echt operationeel.

inhaalverbod

Niet alleen de snelheid wordt overigens gecontroleerd, ook wordt gekeken of het inhaalverbod wordt gerespecteerd. Dat gebeurt door het vergelijken van de volgorde waarin nummerplaten aan begin en einde van de tunnel worden geregistreerd.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
zaag 11:57
afbeelding van zaag

dus als ik op rustig moment op t andere vak ga rijden en rem, geef ik die die me dan rechts inhaalt een boete?
schitterend

tomtom 16:27
afbeelding van tomtom

Hopelijk wordt niet-rechts-aanhouden ook beboet en zal dat boetes voor rechts voorbijsteken (inhalen, wat is dat voor een debiel woord in deze context?!) teniet doen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws