Nederlanders kunnen rijbewijs voortaan laten opsturen

rijbewijsnederland

Wie bij ons zijn rijbewijs behaalt moet naar het gemeentehuis om een papiertje binnen te brengen en kan - afhankelijk van de gemeente - tot een paar dagen wachten alvorens hij nog eens mag langsgaan om het rijbewijs op te halen. In Nederland laat de overheid die pasjes voortaan thuisbezorgen.

Het plan wordt ingevoerd door Nederlands Minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen. Na een proefperiode in een aantal gemeenten kan vanaf komende woensdag 1 juli over heel Nederland gevraagd worden om het rijbewijs thuis te laten sturen, tegen betaling natuurlijk. Als het proefproject aanslaat, wil de Minister het in de definitieve regelgeving invoeren.

drones en zelfrijdende auto's

Behalve het thuissturen laat de minister ook een aantal andere zaken toe in de wetgeving. Zo kunnen commerciële bestuurders van drones vanaf 1 juli een brevet en vergunning krijgen nadat ze een theorie- en praktijkexamen met succes hebben afgelegd. Ook laat de Minister toe dat er zelfrijdende auto's op de Nederlandse wegen rijden, waarmee Nederland koploper wil zijn inzake deze technologie.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
bartelskie 14:55
afbeelding van bartelskie

Hoe lang zal het duren vooraleer onze na-apende ministers dit overnemen om nog maar eens in de media te kunnen verschijnen?

Ontopic: goed initiatief van de NL-ers

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws