Nu zeker: Abarth 124 komt er aan

abarth-124-spider-render_2015_01

In de markt voor de nieuwe Mazda MX-5 maar mist het karretje wat pit? Dan kan je beter richting Fiat trekken, want daar hebben ze officieel bevestigd dat er een Abarth-versie komt van hun MX-5 afgeleide; de 124.

Mazda heeft geen zin om meer kracht onder de kap te steken van de MX-5. Bij Fiat maken ze daar allemaal niet zo'n probleem van. Hun 124 (die eigenlijk een omgebouwde MX-5 is) zal richting Abarth worden gestuurd om wat meer pepers onder de kap te krijgen. Dat wist Alfredo Altavilla, FCA Chief Operating Officier, zelf te zeggen tegen Britse media.

'Dus je houdt van performance? Er zal een Abarth-versie komen (van de 124)', aldus Altavilla. De Fiat 124 zal zijn debuut maken op het autosalon van Los Angeles eind dit jaar, dat wisten we al eerder lost te peuteren bij Fiat. Wanneer de Abarth in de spotlight mag treden is nog niet helemaal duidelijk. Net zoals wat er onder de kap zal liggen.

Geruchten doen alvast de ronde dat een 1.7 turbobenzine met zo'n 200 pk dienst zal doen. Inderdaad, eigenlijk gewoon de motor uit de Alfa Romeo 4C. En excuseer ons dat we het daardoor toch wat warm vanbinnen krijgen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws