Borgward plaagt met auto die Chinezen moet aanspreken

borgward-2015-teaser

Anti-climax op de beurs van Genève in maart, waar we gehoopt hadden een nieuw model van Borgward te zien, kregen we een opgepoetste classic car en een hele uitleg over de nieuwe toekomst van het merk. Vandaag laten ze met een plaagbeeldje zien dat ze het menen.

Het Duitse Borgward kennen alleen de oudere mensen nog uit de catalogus, het merk verdween dan ook in de jaren '60 uit de orderboeken. Onlangs werd de merknaam echter afgestoft door het Chinese Beiqi Foton en werd een nieuw model aangekondigd.

chinese duitser

Samen met een teaserbeeld werd bekend gemaakt dat Borgward het wil gaan proberen met een SUV die op de komende IAA zal worden voorgesteld. De wagen zou zelfontwikkelde benzinemotoren onder de kap krijgen, maar zou ook gebruik kunnen maken van een hybride aandrijving.

De keuze voor een SUV is eenvoudig te verklaren; Borgward wil vooral scoren op de Chinese markt en daar zijn ze nu eenmaal gek van SUV's. Tegelijk is Borgward in Chinese handen, hoewel de hoofdzetel van het merk in Duitsland is gevestigd. Niet omwille van productiekost, wel omdat een Duitse basis nog altijd voor kwaliteit staat.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws