Ferrari F12 Speciale: Laatste hoera voor atmosferische motoren

ferrari-f12-Speciale-info

Ferrari zou zo goed als klaar zijn met haar F12 Speciale, een sportievere variant van de al waanzinnig snelle F12Berlinetta. Die Speciale zal een stuk minder wegen én naar alle waarschijnlijkheid de laatste atmosferische wagen van Ferrari zijn.

Vonden we de term 'Speciale' nog wat dwaas op de 458 Speciale, dan heeft Ferrari in dit geval wel recht van spreken. De jongens uit Maranello gaan namelijk volop aan de drukvoeding en de hybrides. De F12 Speciale zou daardoor wel eens de laatste 'nieuwe' Ferrari kunnen zijn met een atmosferische motor.

760 pk

Die toekomst van de turbo's zal vooral zorgen voor een lager verbruik, want op het vlak van kracht kom de atmosferische 6.2 V12 in de F12 niets tekort. Standaard levert hij 730 pk, in de Speciale wordt verwacht dat 'ie wordt opgepompt tot 760 pk.

Koppel dat nog eens aan een aangepaste ophanging en een carrosserie die meer neerwaartse kracht weet op te wekken en de F12 Speciale wordt een raket op wielen. Verwacht wordt dat Ferrari het autosalon van Genève uitkiest om de wagen aan het publiek voor te stellen. Bestaat er een mooier eerbetoon aan de atmosferische V12?

ferrari-f12-Speciale-info

Afbeelding is van F12 TRS

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws