Nissan neemt Juke-R 2.0 in (beperkte) productie

nissan-juker-2-2015_01

Bij Nissan hebben ze altijd zin in een geinig project links en rechts. Die conceptuele Juke-R 2.0 met het hart van een Nismo GT-R? Die nemen ze gewoon in productie. Een tot 17 stuks beperkte productie alleszins.

Net zoals de Japanners enkele jaren terug een beperkte oplage van de - eerste - Juke-R produceerden gaat ook de Juke-R 2.0 in productie. Al zal je snel moeten zijn om er ééntje te kunnen bemachtigen, want Nissan plant er 17 te bouwen. Hoeveel zo'n unieke Juke moet kosten is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. Maar als je weet dat zijn voorganger van de hand ging voor zo'n 500.000 euro, dan weet je dat het geen koopje zal zijn.

Mengelmoesje

Om even op te frissen, de Juke-R is een oefening van de jongens bij Nissan. Het idee erachter? Wat als je een saaie - nu ja - Juke neemt en je lepelt er de waanzinnige technologie van de Nismo GT-R onder. Het resultaat is een Juke met een 600 pk sterke 3.8-liter V6 en potente vierwielaandrijving. Knap is 'ie niet met zijn overdreven spoilerwerk, maar snelheid heeft hij waarschijnlijk te over.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws