Toyota Mirai arriveert in haven Zeebrugge

toyota-mirai-europa_02

Vijftien jaar nadat de eerste Prius voet zette op Europese bodem arriveerde deze week de eerste waterstofwagens van Toyota in de haven van Zeebrugge (België) en Bristol (VK). Toyota spreekt alvast van een groene mijlpaal met de komst van de Mirai.

Waterstofwagens beginnen in alle stilte hun aanval op het Europese continent. Want na de Hyundai ix35 FCEV brengt nu ook Toyota haar Mirai naar hier. De eerste vijf exemplaren daarvan arriveerden zaterdag en maandag in de haven van Zeebrugge en de haven van Bristol.

Voor Toyota markeert dit alvast het debuut van een nieuwe eeuw van groene energie, het keerpunt van de auto-industrie. Ongeveer dezelfde uitspraak die ze 15 jaar geleden deden toen de eerst Prius voet aan wal zet in de haven van Rotterdam. Ongelijk kunnen we ze niet geven, want hybrides zijn ondertussen gemeengoed.

toyota-mirai-europa_02

'De toekomst'

Dat het Japanse merk even hard gelooft in de Mirai is geen geheim. Zo staat 'Prius' voor 'Als eerste gaan', terwijl Mirai staat voor 'De toekomst'. Een naam die best wel wat verwachtingen schept. Rep je echter niet meteen naar een Toyota-dealer in België. Initieel wordt de waterstofwagen gecommercialiseerd in het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Duitsland. Afhankelijk van het succes (en de aanwezigheid van tankpunten) zullen andere landen volgen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws