Aanrijdingsformulier invullen kan binnenkort digitaal

medailledebronze

Zowat 800.000 Belgen raken jaarlijks betrokken in een ongeval. Voor hen heeft Assuralia een app ontwikkeld die het blauwe aanrijdingsformulier overbodig maakt. Met je smartphone kan je je schade meteen claimen, donder dat je met bevende handen het formulier moet invullen.

Want de app zoekt je verzekeringsdossier op aan de hand van je nummerplaat. Je kan de schade met een vingerdruk aanduiden op een tekening van je wagen en via gps-bepaling wordt ook de locatie van het ongeval vastgesteld in een digitale situatieschets. Door middel van een aantal sleepbewegingen over het scherm van je smartphone zet je je auto op de plek van de aanrijding in de tekening. Ook kan je foto's van deuken en schrammen meteen mee doorsturen, waardoor discussies later tot een minimum herleid worden.

nog niet verplicht

Het digitale aanrijdingsformulier wordt in december gelanceerd en is een alternatief op het bekende Europese aanrijdingsformulier. Dat blauwe formulier wordt op dit moment nog niet vervangen en dus is het digitale aanrijdingsformulier nog geen verplichting.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws