Daihatsu Cast: Kleintje met meerdere gezichten

daihatsu-cast_01

Het Japanse Daihatsu kom je niet vaak meer tegen in ons Belgenland. Op de thuismarkt geeft het echter stevig van jetje. Laatste inzending is deze Cast. Een Kei-car die sportief, klassiek of als een crossover kan getooid worden.

Op ons marktdeel van de aardbol begrijpen we de Kei-car-gekte niet helemaal. Niet gek als je er over nadenkt, want de kleine karretje krijgen kleine motoren en een nogal blokkerig uiterlijk. Vooral dat laatste blijkt wel eens een verkoopspijnpunt te zijn. Deze Cast probeert zich alleszins visueel te onderscheiden met behulp van drie versies. De Style is de klassieke variant met chromen accenten en een beige interieur terwijl de Sport het kleintje van 3,4 meter lang op sportief bumperwerk en schoeisel zet.

Helemaal in tred met de populaire segmenten is er ook de Activa, die plaatst de Cast 3 centimeter hoger op z'n pootjes waardoor je iets beter het bos in kan trekken. Denk trouwens niet dat enkel visuele pocherij is, want de Activa krijgt vierwielaandrijving met Hill Descent Control. Onder de kap van de Cast twee motoren; een 658 cc driecilinder met 52 pk en diezelfde motor met turbo goed voor 64 pk. Wij kunnen de styling alvast goed pruimen.

daihatsu-cast

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws