#Dieselgate: EPA gaat Europese merken onder de loep nemen

tdi_motor_685x325

Het zijn zwarte tijden voor het imago van de dieselwagen. De Environmental Protection Agency (EPA) heeft besloten om, naar aanleiding van het gefoefel van VW, een hoop andere merken te onderzoeken naar misbruik van emissiesoftware. Het gaat daarbij vooral om Europese constructeurs.


Lees hier alle berichtgeving die we verzamelen over #Dieselgate, het wereldwijde schandaal van Volkswagen vanwege software in dieselmotoren die NOx-emissietests vervalst.


Het kind heeft een naam gekregen, want met de hashtag '#Dieselgate' lijkt het vals spelen van Volkswagen in de emissietesten nog niet meteen in de doofpot te belanden. Meer nog, de EPA heeft besloten om verschillende andere modellen (en merken) te onderzoeken. Daarbij gaat het bij de VAG-groep om de stevigere dieselmotoren (momenteel gaat het enkele over de 2.0 TDI) bij Porsche en Audi terwijl ook BMW, Jaguar/ Land Rover en Fiat/Chrysler zich kunnen verwachten aan een onderzoek.

Ook Canada is out

Volkswagen blijft trouwens niet ter plaatse trappelen, want het besloot ook in Canada de verkoop van modellen met 2.0 TDI's stil te leggen. Daardoor moet je voortaan naar een ander blok zoeken om in je VW Golf, Beetle, Passat, Jetta of Audi A3 te leggen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws