Elon Musk: '#Dieselgate toont aan dat limiet bereikt is van verbrandingsmotoren'

tesla

Volgens CEO van Tesla, Elon Musk, zit de ontwikkeling van benzine- en dieselmotoren op zijn einde, dat wist de man te vertellen vandaag in België tijdens zijn Vlaams bezoek.

De (door Tesla-eigenaars verklaarde) profeet van de elektrische wagen, Elon Musk, is vandaag in het land. Daarbij scheen hij even kort zijn licht over de diesel-affaire: 'Heel dit dieselschandaal toont vooral aan dat de limiet bereikt is bij de ontwikkeling van benzine- en dieselmotoren. Veel vooruitgang is er gewoon niet meer mogelijk met fossiele brandstoffen.'

Ritje met Bart De Wever

Wat Musk trouwens in België komt doen? Wel, Vlaanderen verkennen. Zo heeft hij een gesprek gehad met de Vlaamse regering, zal hij de koning ontmoeten en gaat hij samen met Bart De Wever in een Model S naar de Antwerpse haven rijden om die te ontdekken.

Musk was alvast onder de indruk hoe de Vlaamse regering bezig is met elektrisch en autonoom rijden en hernieuwbare energie. Na de elektrische Audi Q6 in Vorst binnen afzienbare tijd een Tesla-fabriek in Vlaanderen? Niet meteen, want eveneens vandaag zal hij in het Nederlandse Tilburg de tweede fabriek van het bedrijf openen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws