Gek: Goodyear Double Eagle had een reserveband in de band [Video]

goodyear-double-eagle

Vandaag zijn run flat-banden geen exotisch goed meer. Wist je echter dat Goodyear in de jaren zestig een soortgelijke band op de markt had? De Double Eagle had in de band nog een tweede kleinere band zitten. Gek, zelfs voor de hippiejaren...

De jaren 60. Gordels bestonden niet, van kreukelzones was nog geen sprake en roken was een sociaal aanvaarde praktijk. Toch dachten bedrijven aan de veiligheid van de mensheid. Nu ja, in het geval van Goodyear was het vooral een kwestie van vrouwen af te schilderen als het zwakkere ras. Zo gingen we er in de jaren 60 van uit dat geen enkele vrouw een band kon vervangen. Geen gelijkheidshaan die daar om kraaide trouwens.

Spotlight op de Double Eagle, een band die al sinds 1928 op de markt was. Uniek aan de band was het 'band binnen een band'-principe. Dat was ook zo letterlijk, want binnenin de buitenband zat een kleinere binnenband die er voor zorgde dat je vrouw bij een lekke band verder kon rijden.

Geen topper

Klinkt inderdaad als het meest logische systeem waarvan je ooit hebt gehoord, niet? Wel, de band droeg nogal wat zwaktes met zich mee. Reed je namelijk door een diepe nagel, dan zou die ook de binnenband raken waardoor je uiteindelijk toch aan de kant van de weg strandde. Daarnaast zat de binnenband gewoonweg over de velg zonder bevestigingspunt waardoor hij kon doorslippen en bewegen. Niet meteen veilig om kilometers op verder te toeren dus. Toch maar runflat-banden steken?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws