Daihatsu dropt D-Base op Tokyo Motorshow

daihatsu-d-base-concept-2015_01

Geinige koekendoosjes, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Daihatsu, die zal de D-Base concept voorstellen op het autosalon van Tokyo later deze maand.

Kei Cars zijn in Japan even populair als crossovers in onze contreien. Met hun - door de wet bepaalde - beperkte afmetingen krijg je veelal geinige karretjes. Deze D-Base is daar geen uitzondering op. Want ook al is de afmeting zo klein, de Japanners proberen er alles uit te halen.

Dat uit zich bij deze D-Base in de blauwe accenten over de gehele wagen en het best wel stoere design. Binnenin speelt minimalisme de hoofdrol dankzij het lege dashboard met digitale instrumentencluster en aanraakscherm. Kracht komt van een 0,6-liter driecilinder gekoppeld aan een CVT. Volgens Daihatsu goed voor een normverbruik van 3 l/100km.

daihatsu-d-base-concept-2015

Op het autosalon van Tokyo later deze maand zal de plaatselijke bevolking zich kunnen verlekkeren op deze concept. Verwacht wordt dat de productievariant de opvolger van de Mira wordt, een bij ons evenzeer onbekend model.

daihatsu-d-base-concept-2015

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws