Dit is waarom nieuwe Prius 2 verschillende batterijen heeft

toyota-prius-2015_7

Ongeveer 99 procent van het cliënteel zal er niet bij stilstaan, maar afhankelijk van de uitvoering krijgt de nieuwe Toyota Prius een ander setje batterijen. Batterijen die op het eerste gezicht exact dezelfde prestaties weten op te teken. Waarom dan een verschil?

Standaard krijgt je nieuwe Toyota Prius een nikkel-metaal hydride batterijpak aan boord. Shop je voor de hogere uitvoeringen, dan krijg je een lithium-ion batterijpak onder de carrosserie. Dat doen de Japanners niet enkel omdat lithium-ion nu eenmaal beter klinkt, nee, Toyota legde zichzelf de verplichting op om ervoor te zorgen dat elke Prius, ongeacht de opties en uitvoering, exact dezelfde prestaties en het zelfde normverbruik kan neerzetten.

Steek je de Prius vol opties, dan zeult 'ie ook meer gewicht mee. Laat dat net zijn waar de lithium-ion-batterijen een mouw aan kunnen passen, want die zijn maar liefst 16 kilogram lichter dan de nikkel-metaal hydride-exemplaren. Waardoor het extra gewicht gecounterd wordt en jij weeral een weetje hebt om mee uit te pakken op café.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws