Alfa Romeo ten dode opgeschreven?

alfaromeoblacklogo

UPDATE: De plannen zijn bekend
Draaien hoe de wind keert, want vandaag zal Fiat Chrysler Automobiles CEO Sergio Marchionne zijn herwerkt toekomstplan wereldkundig maken voor de merken in zijn portfolio. Dat plan zou wel eens verregaande gevolgen kunnen hebben voor Alfa Romeo...

In 2014 lanceerde Sergio Marchionne een plan dat FCA tegen 2018 enkele niveau's hoger moet trekken. Meest interessant voor de Autofans was de revival van Alfa Romeo. De kans is echter reëel dat de verwachtingen stevig moeten bijgeschaafd worden. Marchionne zal namelijk vandaag een herwerkt toekomstplan wereldkundig maken. Eentje die volgens experten uit de industrie geen positieve impact zal hebben op Alfa.

Hoe verregaand die impact is, dat weten we pas wanneer Marchionne zijn Powerpoint opstart. Maar naar alle waarschijnlijkheid zal FCA hard inzetten op het sinds kort wereldwijde immens populaire Jeep (bedankt Renegade) en de Noord-Amerikaanse operaties. Dat heeft het gevolg dat de verwachtingen (en daardoor ook het budget) van Alfa Romeo zullen verlaagd worden.

Tegen 2018 zou het Italiaanse merk namelijk jaarlijks 400.000 auto's moeten verkopen, benieuwd hoeveel er daar van overblijven na de persconferentie...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
RoCo4Car 13:17
afbeelding van RoCo4Car

ik heb ongeveer 2j geleden een 2tal maanden met een giulietta gereden. Fijne wagen zowel om naar te kijken als mee te rijden. Mijn favorite weergave op het display was power- en turbodruk-visualisatie. De DNA switch niet kunnen uitproberen omdat ik hem niet uit de sportiefste stand kreeg. Heb even getwijfeld om er een te bestellen.

wilt Alfa overleven moeten ze in mijn ogen sneller moeten evolueren, daarom geen nieuw model maar met facelift(s). denk aan de standaard motoren die wat efficienter worden.

Bruno 08:27
afbeelding van Bruno

Vriend van mij had een paar jaar geleden een Giulietta als bedrijfswagen. Heb daar toen behoorlijk wat kilometers mee gereden.
Ik moet zeggen dat mijn ervaring toch behoorlijk anders was. Styling was verfrissend tussen de bmw 1 series en audi a3s, maar op gebied van rijbeleving en stuurgevoel vond ik het een drama. De 1 reeks en de Golf reden/rijden een hoop strakker en met veel meer gevoel!

Sracerr 14:20
afbeelding van Sracerr

Ik hoop van niet. is een mooi merk met mooie styling en dito uitstraling: Klasse die geen enkel merk kan benaderen behalve wellicht de Maserati Ghibli zeer stijlvol t.o.v die gruwelijk lelijke porno bakken aus Deutschlandsjoemelverspugland

JRE 15:07
afbeelding van JRE

Fiat en later FCA hebben een roemrijke geschiedenis om bij ieder toekomstplan een bocht van 180° te draaien.

De Giulia ging volgens een van die plannen al in 2012 in de showrooms staan. Nu hij er eindelijk is, komen ze al met een nieuw plan. Voor hetzelfde geld oogst de Giulia het succes van de 156 en zal het volgend plan weer spreken over elk jaar drie nieuwe Alfa's.

Met de Renegade hebben ze blijkbaar een goudhaantje, maar ze hebben er ook geen acht jaar over zitten babbelen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws