Man achter LaFerrari moet Alfa Romeo redden

alfa-romeo-giulia-qv

Na een carrière van 26 jaar bij Ferrari trok Roberto Fedeli in 2014 richting BMW om zijn kennis te delen met de M-divisie. Amper twee jaar later trekt de ingenieur achter de LaFerrari terug naar zijn familie, want Fiat Chrysler Automobiles doet beroep op de Italiaan om Alfa Romeo op rails te krijgen. Of iets specifieker: om de technische problemen op te lossen die de Giulia plagen.

Toegegeven, de kans is groot dat je nog nooit hebt gehoord van Roberto Fedeli. Toch heeft de man zijn strepen verdiend als hoofdingenieur van enkele heerlijke automobielen. Specifiek hebben we het dan over goed van Ferrari, want de man klokt al in bij het bedrijf sinds 1988 en stond sinds 2007 in voor de ontwikkeling van pakweg de 458 Italia, F12 Berlinetta en... LaFerrari. Juist ja, geen zondagsingenieur dus.

Na die laatste hypercar trok de Italiaan in 2014 echter richting BMW. Lang heeft zijn avontuur daar niet geduurd, want Fedeli keert terug naar de Fiat-groep (FCA), als hoofd van de technische dienst van Maserati en Alfa Romeo. Niet zonder reden volgens interne bronnen van de merken, want zeker bij Alfa zijn er de nodige bergen die nog moeten worden overwonnen.

roberto-fedeli-Alfa-Romeo

Eén daarvan is volgens de laatste geruchten dat de Giulia sedan geen voldoende scoort op de hedendaagse crash tests, waardoor de rakker terug naar de tekentafel moet. En daar staat dus tegenwoordig Roberto Fedeli klaar met zijn rode pen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Stefarie 18:57
afbeelding van Stefarie

Man,als dat zo is dan ziet het er uit voor de nieuwe Guilia .op zijn Italiaans zijn ze daar bezig

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws